KIRO bereidingsrobot

Eerste Kiro-Grifols geïnstalleerd bij het Radboud UMC

Op 17 maart is de eerste KIRO bereidingsrobot van Kiro-Grifols in Nederland geïnstalleerd in het Radboud UMC. De installatie vond in het weekend plaats om de dagelijkse processen zo min mogelijk te verstoren. Twee project engineers van Brocacef Supplies & Services hebben zes dagen meegewerkt aan de opbouw van de KIRO. De robot zal naar verwachting over ongeveer twee maanden in gebruik worden genomen.

Na de plaatsing van de robot volgde de testfase met onder andere de first startup. Deze werd van 22 tot 28 maart uitgevoerd. Tijdens deze startup zijn alle componenten gecontroleerd en getest op werking. Het plaatsen en de first startup van de KIRO verliepen voorspoedig. Na de testfase is gestart met de validatiefase. Deze zal naar verwachting nog ongeveer twee maanden duren. Daarna zal de robot in gebruik worden genomen voor productie.

Voordelen KIRO robot

De KIRO bereidingsrobot waarborgt de kwaliteit van het gehele productieproces. Zo draagt de robot zorg voor het geautomatiseerd steriel samenstellen van geïndividualiseerde intraveneuze bereidingen en verhoogt daarmee de veiligheid en efficiëntie van het bereidingsproces. Daarnaast wordt zwaar repeterend werk uit handen genomen en is de apothekers assistente gedurende het hele bereidingsproces beschermd tegen risicovolle en/of chemische stoffen.

Voor meer informatie en/of vragen over de KIRO bereidingsrobot of andere vormen van bereidingstoepassingen binnen het ziekenhuis kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 030 – 686 22 11 of per e-mail info@brocacefsupplies-services.nl. Voor meer (achtergrond)informatie over de KIRO bereidingsrobot verwijzen we u graag naar Kiro-Grifols, de producent van de KIRO bereidingsrobot.

Menu