Kiro-Grifols

Brocacef Supplies & Services is binnen Nederland uw exclusief aanspreekpunt voor Kiro-Grifols

Voor de innovatieve KIRO bereidingsrobot van Kiro-Grifols is Brocacef Supplies & Services binnen Nederland uw exclusief aanspreekpunt. Deze unieke bereidingsrobot is zeer gebruiksvriendelijk en flexibel in gebruik.

De KIRO bereidingsrobot draagt zorg voor het geautomatiseerd steriel samenstellen van geïndividualiseerde intraveneuze therapie en verhoogt daarmee de veiligheid en efficiëntie van het bereidingsproces.

Bekijk hieronder de video over de werkwijze van de KIRO bereidingsrobot.

 

Veiligheid

Omdat de KIRO bereidingsrobot slechts voor het in- en uitladen wordt geopend, is de farmaceutisch medewerker gedurende het gehele bereidingsproces beschermd tegen risicovolle chemische stoffen. Gevaarlijk restafval wordt vervolgens aan het einde van het bereidingsproces middels een ingebouwd afvaltransfersysteem op veilige wijze geëlimineerd.

Gedurende iedere stap binnen het bereidingsproces voert de bereidingsrobot gravimetrische controles uit om de voorgeschreven dosering exact af te meten. Traceerbaarheid, verificatie en vastlegging geschiedt middels barcodescanners en/of camera’s door vergelijking met de systeemdatabase. En doordat aangebroken flacons worden bewaard voor volgende bereidingen, wordt optimaal gebruikgemaakt van kostbare geneesmiddelen.

 

Efficiëntie

De KIRO bereidingsrobot is gekoppeld aan het apotheeksysteem waardoor de voorgeschreven bereiding bekend is. De bereidingsrobot kan parallel taken uitvoeren, vanwege de beschikking over twee robotarmen die onafhankelijk van elkaar en tegelijkertijd actief kunnen zijn. De workflow van de bereidingsrobot verloopt van ‘inladen’, naar ‘automatisch bereiden’ om vervolgens te kunnen voltooien en afsluiten middels het ‘uitladen’ van de bereide producten en de automatische chemische zelfreiniging van en door de bereidingsrobot. De toedieningsvormen die kunnen worden ingezet zijn infuuszakken, elastomeerpompen, medicatiecassettes, flacons en spuiten.

Voor de KIRO bereidingsrobot specifiek, maar tevens voor andere vormen van bereidingstoepassingen binnen het ziekenhuis, is Brocacef Supplies & Services uw aanspreekpunt. U kunt te allen tijde bij Brocacef Supplies & Services terecht met vragen en/of indien nadere informatie gewenst is. Na mogelijke aanschaf van een KIRO bereidingsrobot zal Kiro-Grifols bij u de levering, installatie, validatie als ook het jaarlijks onderhoud en (software)support verzorgen.

U kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer 030 – 686 22 11 of per e-mail info@brocacefsupplies-services.nl.

Voor meer (achtergrond)informatie over de KIRO bereidingsrobot verwijzen we u graag naar Kiro-Grifols, de producent van de KIRO bereidingsrobot.

 

Menu