Brocacef Groep verwelkomt Thio Pharma collega’s

Vanaf vandaag is de Brocacef Groep verder gegroeid door de overname van 20 Thio Pharma Apotheken. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de overname recent goedgekeurd. En met de de goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt (ACM), kon de overname officieel afgerond worden.

Thio Pharma Apotheken bestaat uit 21 eigendomsapotheken waarvan er 20 zullen worden overgenomen door BENU. Er werken ongeveer 300 medewerkers. Zij gaan mee over naar de BENU organisatie. Zowel Thio Pharma Apotheken als BENU Apotheek werken al jaren samen vanuit dezelfde visie. Kwaliteit, veiligheid en maatwerk voor patiënten en consumenten staan bij beide ketens de eerste plaats.

Met deze acquisitie zetten we weer een belangrijke stap in onze ambitie om de nummer één zorgpartner te worden die zich dagelijks inzet voor de gezondheid van mensen. Door de extra schaal is het voor Brocacef en BENU mogelijk om verdere investeringen te doen in het toegankelijk en betaalbaar houden van de zorg” De locaties van Thio Apotheken sluiten goed aan bij de bestaande BENU apotheken. Daarmee wordt het netwerk van apotheken versterkt, een belangrijke doelstelling in de strategie van Brocacef Groep. Alle Thio Pharma Apotheken gaan op termijn BENU heten.

Peter de Jong, voorzitter groepsdirectie

De integratie van Thio Pharma draagt bij aan de ambitie van BENU om de best gewaardeerde apotheekketen van Nederland te worden. Wij wensen onze nieuwe collega’s heel veel succes.

Thio Pharma collega's welkom
Menu